Du är inte övermänsklig

Ska det verkligen vara normalt att man som ung går in i väggen? Ja menar, själva livet har ju knappt börjat. Jag har hört om personer i min ålder, 18 år, som gått in i väggen. Man blir inte förvånad att höra sånt längre, det är ju vanligt.

Men hallå, det ska inte vara normalt, det får inte bli normalt!

Men varför? varför går vi in i väggen nu?
Fanns inte stress när våra mammor och pappor var unga?

Tror vi att vi kan allt nu? (vara på 7 olika ställen samtidigt, bli världsbäst på allt...) Har vi för höga tankar om oss själva? Blir vi knäckta av att möta sanningen och förstå att vi faktiskt inte är bäst, vackrast, flitigast, smartast? Självklart är vi vackrast, bäst, flitigast och smartast enligt en skara människor, men inte enligt en annan (det är faktiskt den hårda sanningen).

Vi måste vara realistiska. Vi måste tro på oss själva. Vi måste prioritera lyckan.


Pengar, framgång och det rätta utseendet betyder 0 och ingenting om vi inte är lyckliga.


Så, hörrni, tänk realistiskt. Du, jag, han, hon är inte supermannen och kommer förmodligen aldrig att bli.

Nej, vänta ,jag kom på en sak - det finns faktiskt en sak du för alltid kommer vara bäst på, i allas ögon

Att vara dig själv!!!!


/ Ann


Sälen dag 3

Promenad.Semlor.Skoter.Middag.Bio.Mys i soffan med bok.

En perfekt sista dag i sälen.
Ja det är sant, sista dagen. Imorgon måste jag lämna härliga fjällen, härliga sällskapet och härliga stugan. De andra är kvar några dagar till, men handbollen kallar ni vet;)

Jag har i alla fall haft 4 fantastiska dagar. Det är någonting med skidsemester.
Känner mig harmonisk och utvilad, måste vara all den friska luften eller vad tror ni?!Livets största uppgift

Det är bara att konstatera, aldrig förr har så många, framför allt unga tjejer, mått så dåligt över sig själva och hela sin livssituation. Att känna riktig lycka och tillfredsställelse över sin tillvaro, sig själv, sina val och sitt liv i allmänhet har blivit en av livets svåraste uppgifter.


Varför är det så? Ska det verkligen vara så svårt för oss att känna verklig lycka och tillfredsställelse?


För mig är svaret självklart och tveklöst nej! Det ska inte, kan inte och borde inte vara så svårt för en ung människa att finna lycka och tillfredsställelse. För i grund och botten har vi alla förutsättningar att kunna bli lyckliga, det är jag övertygad om. Jag tror att allt handlar om hur varje enskild människa väljer att se på sina egna förutsättningar.


Jag anser alltså att både nyckeln till lyckan och olyckan finns hos varje människa, varje individ och varje själ. Det är vi själva som har makten, makten att skapa en mening med livet, makten att känna oss nöjda med det vi har, makten att välja hur vårt liv ska se ut.

Varje människa har ett enormt ansvar gentemot sig själv att förvalta denna makt på rätt sätt.


Istället för att hela tiden misströsta över något som man inte har, inte är och inte kan bli, måste vi istället försöka att hitta lyckan i oss själva och det vi har. För lycklig är den som inte sörjer det han saknar, utan den som gläder sig över det han har.


Det här är otroligt svårt för många, men det vi måste komma ihåg är att det är omöjligt att finna lyckan någon annanstans än, just i oss själva.


För lyckan finns att hitta någonstans i varje människa, det lovar jag. Vissa får bara söka lite djupare än andra.foto: Privat

/ Kajsa

Semlor

Hoppas att ni alla har fått njuta av lika goda semlor som jag!
Att baka tillsammans med någon är otroligt mysigt.

Kajsa

En bok som inte får er på gott humör

Ingen som är ett dugg avis på Emma va?

Jag har egnat mina lovdagar till att läsa, jobba, simma och inte mycket mer. Njuter av varenda ledig stund. Imorgon ska jag till Sunne med Mamma för att åka skidor, ska bli himla härligt !

Tänkte tipsa om en bok ni INTE ska läsa under jobbiga höstdeprissioner eller andra trista tillfällen då ni känner er allmänt ledsna, för det kan man ju som människa göra ibland, helt normalt.

En bok som inte får er att hurra, hoppa upp och ner eller slå en kullerbytta är "Flyga Drake" (The Knite Runner). Jag var inte ledsen elller deprimerad när jag började läsa den, men efter mindre än en tredjedel av boken kunde jag knappt hålla mig för tårar. Har tänkt på den i flera dagar... Reflekterat och funderat...
Det är en sorglig bok..

Det var bara det jag ville säga / AnnMen om ni ändå vill läsa boken så kan jag säga att det är den bästa boken jag någonsin läst, och jag har inte ens läst ut den än. Författaren gångade mig efter första sidan, han är en oerhört skicklig författare.


Sälen dag 2

Sist i backen var vi idag. 10-17 och det känns vill jag lova!
Bränner sådär skönt i ansiktet gör det också efter dagens dos av sol.

Middagen är precis avslutad och nu var det meningen att vi skulle gå på bio, men vi är fyra alltför trötta själar som precis bänkat oss i soffan..och där lär vi bli kvar resten av kvällen! Bio får vänta tills imorgon.

Nu är det tydligen dags för fika...igen! Hjälp vad vi äter. Men är det semester så är det!:)

Imorgon blir det skoter, pulka och grill för hela slanten! Och på kvällen kanske en liten utgång ändå:)Syrran i backen

Där låg vi fint vill jag lovaEn paus i våffelstugan satt fint:)/Emma

Konsten att ta hand om sig själv

För mig är det enormt svårt att bara släppa allt för en liten stund och bara göra vad just JAG vill. Jag har alltid hundra bollar i luften och planerar långt i förväg vad jag ska göra, hur jag ska göra det, hur jag ska hinna göra det osv. Ja ni vet, man vill vara överallt och prestera fullt ut jämt. Visst jag gillar att ha mycket omkring mig och prestera, men det finns en gräns och passerar jag den så rasar tillslut allt för mig.


För att undvika att passera den gränsen har jag förstått vikten i att bara ta det lugnt och bara vara. Så mitt mål med det här sportlovet är helt enkel att skippa alla "måsten" och bara ta hand om mig själv.


Hittills har det gått alldeles super. Har sovit länge, Lyssnat ihärdigt på Stig Larssons "män som hatar kvinnor" på ljudbok, vilket är något som jag rekommenderar till alla som har mycket runt omkring sig och som har svårt att sätta sig ner med en bok.


Jag har också tränat, simmat (vilket är ren själslig terapi för mig) och haft ett "ta hand om varandra dygn" med min bästa vän Cornelia. Vilket innebär att göra så lite som möjligt, sova länge, ge varandra massage och ändlöst prat om allt mellan himmel och jord.

Vi har också bakat semlor dagen till ära (som blev helt underbart goda). Har tagit bilder på dem, som jag kommer att lägga upp senare.


Hoppas att ni också kommer ihåg att ta hand om er själva, för hur svårt det än är att förstå så är Du det viktigaste Du har.

/ Kajsa


En annan del av sälen; dag 1

Sitter just i denna stund i en härlig fårskinnsfåtölj och skriver...i sälen.

En vecka varje år försöker vi ta oss iväg till sälen på skidsemester. Jag vet att många andra ungdomar befinner sig i sälen just nu men inte riktigt av samma anledning som mig.

Den här veckan är för mig en avkopplingsvecka. Långa dagar i backen och mysiga kvällar framför brasan i stugan, med härligt sällskap, det är svårslaget!

Vi har precis kommit hem från vår första dag i backen och en bättre start på veckan kunde vi inte fått.
4-5 plusgrader och sol. Perfekt.

Nu blir det lite bokläsning i soffan och sedan en härlig middag. Jag mår såå bra!På väg till backen


Hoppas ni har det lika bra som jag!

/EmmaNu far vi!

Nu far vi äntligen iväg, efter allt packande. Bilen är så full den bara kan bli!
Det är bokstavligt talat grejer från topp till tå. När pappa skulle öppna ena dörren för en stund sedan så vällde det ut grejer!
Det är lite typiskt min familj det här förstår ni...vi ska vara borta i fem dagar och då tar vi hela huset med oss:D

Men men det ska i alla fall bli superskönt att komma iväg. Vart vi ska och vad vi ska göra avslöjar jag imorgon men ni kanske kan gissa er till det?
Ha en bra kväll så hörs vi imorgon!

/Emma


Du är duktig!

Varför har så många av oss tjejer så otroligt svårt att ta åt sig av positiva kommentarer och medgångar? Det bara studsar ifrån oss utan att vi värderar det. Kritik å andra sidan är vi inte sena på att suga upp som svampar!


Att vi orkar lägga ner så mycket tid på allt det negativa, medans vi knappt orkar ägna en sekund åt det positiva, är idiotiskt! Tänk vad mycket mer man skulle kunna få ut av det man gör, varje dag, om man bara kunde vända på det. Ta till sig att det positiva och skjuta ifrån sig det negativa.


Veckans tips från oss på YOU bygger helt enkelt på att få dig som läsare att förstå värdet i det Du gör och presterar och få dig att känna dig nöjd över vad just Du har lyckats åstadkomma.

1. Nästa gång du hör någon säga något positivt om något du gjort eller bara en positiv kommentar om dig som person, stanna då upp en sekund och fundera över det personen sa. Han/hon tyckte faktiskt att just Du gjorde något bra, eller tyckte att Du var fantastiskt söt. Ta för guds skull åt dig! Och ta det med dig.


2. Fortsätta att göra på samma sätt varje gång du hör något positivt
. Efter hand kommer högen av positiva kommentarer att bygga upp din självkänsla och bilda en skyddsmur runt den. Det i sin tur kommer göra det lättare för dig att hantera det negativa.


3. Försök sedan att bli mer objektiv till det negativa du hör.
Försök att förstå att vissa elaka kommentarer inte är värda att lägga ner tid på. Medans en del kritik faktiskt kan tas om hand och utvärderas, på ett bra sätt, till något positivt! Så sant som det är sagt; Man lär sig av sina misstag!


Och vinnaren är...

Malin Jansson

Malin var alltså den personen som kom med bäst relaxtips!

Tack för tipsen Malin och hoppas att ni läsare får nytta av dem !

Såhär skrev Malin till oss på YOU;

Hej YOU!

Önskar att man vore bättre på att unna sig egentid och en stunds avslappning varje dag, men det är inte alltid så lätt! Jag studerar till civilingenjör vilket i allmänhet innebär mycket stress, speciellt innan tentorna.Tänkte bidra med två små tips :]

Mitt bästa relaxtips är:
- Unna dig att gå iväg och få en massage! Nåt mer avslappnande finns nog inte... oftast räcker det med bara ryggen och nacken eftersom det är där spänningar ofta bildas. Nu är jag ju student så har inte råd att gå iväg så ofta, men kan tipsa om elevbehandlingar som finns i storstäderna. Typ Gildaskolan i Göteborg.

Mitt andra ekonomiska tips är:
- Att lyxa till powernapen med ögonbindel + vetevärmare ! Satsa på en fin, skön ögonbindel. Då känns det lite lyxigt att ha en avslappningsstunden vilket kan bidra till att skapa en god vana. Brukar lägga mig med bindel och vetevärmare (lovely när man har mensvärk) under en filt och bara ligga och slappna av. Ibland ställer jag alarm på 15-20 min och tillåter mig att somna, middagslurar är underskattat! Man bör dock inte sova för länge, typ 20 min är lagom.


2 korta - Sofi Fahrman

 Den här veckan är det självaste Sofi Fahrman, bloggare och moderedaktör på Sofis Mode, som har givit oss äran att ställa 2 frågor.

- Du jobbar med mode och driver bland annat en blogg där du varje dag visar dagens outfit. Känner du stress över att folk alltid förväntar sig att du ska vara klädd jätte snyggt och trendenligt så fort du lämnar hemmet?
Jag känner ingen stress men däremot har jag varit med om att folk förväntar sig att jag ska vara mer uppklädd. Till vardags är jag glad om jag hinner borsta håret och jag föredrar bekvämt framför modernt. När det är modefest så ger jag järnet man annars älskar jag en enkel outfit som jeans och skinnjacka. Så det bli inte en dagens varje dag utan när jag slängt på mig något som faktiskt kan ge läsarna inspiration.

 - I övrigt förväntas väldigt mycket av unga tjejer och vardagen är full av stress. Hur hanterar du stressen och vilket är ditt bästa tipps för avkoppling?
Jag är usel på att hantera stress. Jag biter på naglarna och under tex New York Fashion Week går jag nästan alltid ner i vikt för att det är så stressigt. Men ibland tar jag hjälp av lugna favoriter och en kopp Rooiboste.


Funk - Dansa dig svettig

Vi begav oss alltså åter igen till KMTI (Karlstads Medicinska Tränings Institut) för att den här gången testa Funk.
KMTI's hemsida beskrivs Funk;
"Sköna rytmer och härlig koreografi, passar dig som vill hitta det rätta gunget"

Koreografin var verkligen härlig och gunget... ja det hoppas vi att vi hittar inom kort.
Som nybörjare kan Funk vara lite klurigt, men när man väl lärt sig koreografin är det "bus"- enkelt, nästan i alla fall. Man kan känna sig lite vilsen och visst gör man fel i början - men man är ju nybörjare.

I Funk tränar man hela kroppen, men främst ben. Man får också själv lägga in "dans-moves" vad gäller armar och överkropp. Det är också helt okej att själv förenkla koreografin något.Vi tycker att Funk är någonting alla bör testa, det var verkligen JÄTTEkul!
För de som älskar att skaka loss på nattklubbarnas dansgolv är det här en utmärkt träningsform. För de som inte älskar att skaka loss på dansgolven är det ett ypperligt tillfälle att skaffa sig taktkänsla- kanske för att vid nästa utgångstillfälle kunna glänsa inför sina vänner och bekanta?

Att ha jättekul och samtidigt träna hårt var något vi knappt visste var möjligt, men kära läsare - det går! Att bege sig till gymmet och samtidigt veta att ett Funk-pass väntar kommer knappast att kännas som en belastning!Vi ger Funk: 4/5 Pussmunnar


Lykke Li

Två låtar jag gillar starkt / Ann


En lugn lördagskvällHar för en gångs skull tänt ljus på mitt rum. Varför har jag massa ljus på mitt rum om jag aldrig tänder dem?  Blir ju mycket mysigare med tända ljus.

Idag har jag jobbat, så förtjänar att ta det lugnt. Ska läsa en bok och spela Guitarr Hero, i like.Vet att det här inte är någon modeblogg eller så, men shopping och mode gör mig mycket glad. Jag går efter mottot ;
I shop like there's no tomorrow (hehe)
(blev engelskan rätt där?)

Jag tänker i  alla fall visa vad jag köpte före pengarna jag fick när jag reklamerade ett par jeanstights från Gina Tricot.


fr Monki


// Ann

Glöm inte!!!

Glöm inte att skicka in ett bidrag till vår tävling där ni kan vinna snygga spetstrosor från vero moda och goda téer från KOBBS.

Vi har hittills fått in några riktigt bra bidrag men vi vill ha fler!

Tävlingen avslutas på söndag då vi även presenterar vinnaren med motivering.

Så skynda er och maila in ert bästa "relax-tips" till oss på youbloggen@hotmail.com

Pavlova - Marängtårta

Tänkte tipsa er läsare om ett underbart recept som jag hittade i somras!

Ett väldigt somrigt recept som framkallar härliga sommarkänslor, något som kanske uppskattas såhär i snöyran!
Pavlova
8 personer

Sätt ugnen på 225 grader
Marängen
4 äggvitor
1/2 krm salt
Vispa dessa två ingridienser till ett hårt skum
2 1/2 dl socker
Tillsätt sockret lite i taget under vispning. Vispa tills smeten är hård.

Vispa ned 1 msk majsstärkelse sedan 2 tsk vaniljsocker, och till sist 1 tsk vitvinsvinäger

Smörj en form. Bred ut smeten och gör en fördjupning i mitten för fyllningen. Sänk temperaturen till 125 grader. Grädda i nedre delen av ugnen i 1 1/2 timme.  Stäng av värmen och låt formen stå kvar tills ugnen svalnat.

Garnering och fyllning
2 dl vispgrädde
1 dl lemoncurd
Blanda grädden och lemoncurden

500 gram hallon

Ta loss formen från marängen, lägg den på ett fat

Ha i fyllningen i fördjupningen och garnera med den. Ha på hallon och strö lite citronmeliss på.

Klar att servera!

Gillar man maräng så lovar jag att det här är receptet för dig!


Testa och låt mig veta vad ni tyckte!

/Emma

Sportlov!

Äntligen är det sportlov! Ledighet från skola väntar men självklart tar vi inte ledigt från bloggen!

Under helgen kommer det att publiceras roliga inlägg ni bara inte får missa, och under nästa vecka kommer ni få följa med Emma på ett vintrigt äventyr...

Så besök oss på YOU för jämnan så ni inte missar någonting!

Sminkning

De flesta ville få sminktips inför studenten - så det blir väl det helt enkelt!
Greta som ska tipsa ska också sminka mig på min studentdag.
Och glöm inte - vi har sedan en tävling där man kan vinna någon/några av produkterna som Greta kommer använda på mig i sminkguiden, produkterna kommer från Make Up Store.


Den 4 Mars
beger jag mig till the Big City - Estocolmo. Jag kommer vara där onsdag till söndag och under de dagarna kommer jag rapportera om vad jag har för mig, lugna och trevliga caféer( där man kan koppla av med en kopp kaffe när storstadsstressen blir för mycket) och mycket annat, lite vad som faller mig in liksom.
Hoppas ni hänger med !!Här bjuder jag på en bild från i sommras.
Kylan ska tydligen försvinna, det hurrar vi för!
Sommaren kan inte komma snabbt nog !

// Ann


Frida Fahrman - en tjej med båda klackarna på jordenFoto: Nicola Adamovic

Frida Fahrman är moderedaktör för tidningen Metro och en av Sveriges största modebloggerskor. På sin blogg tipsar hon om såväl mode som skönhet och tar oss med i hennes vardag som för många unga kvinnor är en dröm. På bloggen ger Frida en bild av att vara en stark ung kvinna med båda klackarna på jorden. Vi tycker att Frida är en sann förebild.

Vi mötte Frida på Stureplan en regning höstdag. Hon kom skyndandes mot oss i en stor regnjacka och bad om ursäkt för sin aning sena ankomst. Vi begav oss över gatan till Espresso House för att äta frukost och prata om hur hon blivit just den personen hon är idag och för att ta del av de tips hon har till unga kvinnor.


- Känner du igen dig i bilden som förebild, en jordnära och stark tjej?

Ja det gör jag. Jag har gått igenom alla klassiska faser som alla tjejer haft; ätstörningar, killar, prestationsångest- från sig själv. Men de har hjälpt mig att hitta mig själv. Jag har lärt mig att värdera livet, jag är trygg i mig själv.

Man måste reflektera och analysera när man går på en nit. Vad hände? Varför? Man lär sig till slut att bemöta det. Efter varje motgång måste man lära sig att hantera situationen till nästa gång. Det är en tränings sak.

- Kan du beskriva dig själv, vem är Frida Fahrman?

Jag har god självinsikt, mycket självdistans på ett ödmjukt sätt, en stor portion humor, målinriktad men vet vart gränsen går. Jag är jätte sportig, gillar heminredning och att ta en promenad i skogen med hunden.

- Hur ska man hitta sig själv?

Man måste tänka på vilka man är trygg med och ta bort de kompisarna i sin kompiskrets som man inte mår bra med. Man ska vara med dem som man kan vara sig själv med och som man vill vara med.


- Du har ju funnit din stil vad gäller kläder, men vad har du för råd till dem som inte gjort det?

Vill man skapa en egen stil eller våga sticka ut lite mer kan man prova i små portioner till att börja med. Man kan till exempel först prova att använda nätstrumpbyxor, och senare lägga till det röda läppsticket. Man ska applicera in en trend i sina vanliga kläder.

- Hur klädde du dig under gymnasietiden? Vågade du ha vad du ville?

Jag klädde mig inte som jag ville. Jag ville vara en mer "skate"ig brud än vad jag vågade. Ibland kunde jag komma på ursäkter för att få kunna ha på mig det jag ville, till exempel när jag kom till skolan klädd som Robyn, då kunde jag ju skylla på att jag ville likna henne.


- Berätta om ditt yrkesliv

Det är ett ganska ensamt och osocialt jobb. Men man får det sociala genom att jobba tillsammans med kompisar. Jag jobbar alla dagar i veckan, alla tider. Man har liksom ingen fritid med bloggen. Alla förväntar sig alltid att man ska leverera.

- Men hur hanterar du stressen i ditt jobb?

Jag försöker jobba vanliga arbetstider. Man får ha krav och stopp för sig själv. Jag har också bestämt mig för att inte ha någon dator i sängen.

Man behöver inte heller alltid leverera till 100 %, för det går inte alltid, tiden finns inte. Man får göra så gott man kan och sätta upp en gräns.

Ett gott råd är ju att sätta upp ett inte allt för långsiktigt mål och medan man försöker nå det njuta av resan.

- Men stressar det inte dig att folk förväntar sig att du ska leverera?

Nej, jag tror inte att folk förväntar sig för mycket. Man måste lära sig att säga nej, även till saker man tycker är kul.- Till sist, har du något råd till Sveriges unga kvinnor?

Se tillbaka på dig själv med distans. Försök att se dig själv med andras ögon.

Ge varandra konkreta komplimanger, det ger dig själv mycket när du gör någon annan glad.fr v: Frida, Ann, Kajsa, Emma
Gjort är Gjort

Det här trista vädret gör ju ingen glad. Jag borde plugga just nu, men känner mig helt knocked out... om ni förstår vad jag menar.

Istället ligger jag under täcket och läser en bok som min storebrors flickvän Greta skriver på http://www.kaptiel1.se/ - den är verkligen jätte bra! Hon är verkligen en tjej(?) med humor....Kvinna kanske passar bättre in med tanke på att hon snart fyller 30, eller?

Boken heter Gjort är Gjort, varför inte ta en titt?


// Ann


Förresten... Greta är make up artist. Om ca 2 veckor kommer vi publicera en smink guide och lägga ut en tävling där man kan vinna smink från Make Up Store - Det får ni inte missa!!

(Vilka sminktips vill ni ha? kanske studentsminkning? festsminkning?sommarsminkning? det är upp till er)

VINN SMINK!!!

På tal om komplimanger...

Som Ann skrev nedan i sin krönika är det otroligt viktigt att ge varandra komplimanger.
Det finns ingen anledningen att gå och trycka på dem utan låt dina vänner eller andra veta det istället!

Så idag får Ann och Malin ett eget blogginlägg som komplimang för att dem var sådär extra fina idag! Tyckte att de borde få veta det!/Emma

Intervju med FRIDA FAHRMAN


Publiceras på FREDAG

Glöm inte bort - komplimanger !

Lite då och då kommer det publiceras krönikor och lite annat smått och gott som för en gång skull i den här bloggen är helt och hållet personliga. Med det menar jag att vi inte tillsammans skrivit inläggen, utan fått friheten att själva välja vad just vi, var person för sig, vill skriva om.

Nu är det jag, Ann, som skriver. Det känns skönt att få skriva om exakt vad jag vill, jag älskar ju att skriva. Att alltid skriva inläggen tillsammans kan ibland vara ganska krävande - tre olika personer är lika med tre olika viljor.
Men, oftast är det kul att få jobba så nära med två av mina bästa kompisar!

Ann Gustafsson

Hur många gånger om dagen ger du en person i din närhet en komplimang?

Om du sällan gör det, ställ dig frågan - varför gör du det inte? Om du brukar göra det, ställ dig då i stället frågan - ger jag tillräckligt med komplimanger?

  

Komplimanger är någonting jag anser att vi alla behöver, både att ge och att få. Att ge en komplimang är oerhört givande för både dig som ger den, och för den som får den. Att göra någon annan glad gör även dig glad, eller hur? En oväntad komplimang kan till och med göra din dag. Så varför ger vi inte varandra fler komplimanger? Jag menar inte att vi plötsligt ska slänga ur oss oäkta och krystade komplimanger, absolut inte! Det känns bara falskt. Det jag faktiskt menar är att vi för många gånger sparar något otroligt på komplimangerna, i stället för att ge dem - det tycker jag är fel!


Själv har jag allt för många gånger kommit på mig själv att titta med avund på någon av mina kompisar när de en dag ser sådär extra fina ut, utan att säga ett knyst. Det är nästan pinsamt att erkänna det här, men jag tror att många känner igen sig. Det är inte så att jag i stället för att då ge komplimangen kastar en iskall blick mot kompisen, det är bara det att jag håller komplimangen inom mig. Det här inträffar ju självklart inte alla gånger, men ändå för många gånger.


Så varför ska vänlighet vara så fruktansvärt svårt? Att ge komplimanger är ju ingen större prestation! Vad är det som gör att vi håller komplimanger inne? Konkurrens? Vill vi inte känna oss mindre bra, snygga, duktiga och så vidare? Jag kan slå vad om att i den stund du börjar ge fler komplimanger kommer du också att börja få fler komplimanger - ett underbart kretslopp eller hur?


Så vad säger du, känner du igen dig? Har du egna erfarenheter om det här? Vi vill veta!


Smidig dans

Kommentarer och åsikter är toppen! Läste nyss att en läsare efterlyste - bilder, humor, outfits. Well, bilder och humor ska vi leverera, det kan jag lova dig!
Fortsätt kommentera, vi vill ha feedback.


Titta på den här videon:Såg ni någon som kanske rörde sig åt fel håll? Som liksom körde rakt in i alla andra?
Emma, har du någon kommentar till det här?


Hmm... kanske inte ska säga så mycket.... Jag är knappast bättre.
Här får ni en teaser inför ett kommande inlägg om Funk, det kanske även ger er ett gott skratt. Vad vet jag?

 
Var bara det jag ville ha sagt för den här gången!
 
Ha en trevlig kväll!

/ Ann

Tävling!

Vi kommer varje vecka ha en tävling här på YOU där Du kan vinna fina priser!

Den första tävlingen, som startar idag, går ut på att Du ska maila in dina bästa relax tips!
Vad gör du för att koppla av? Hur gör du för att koppla bort vardagens stress och press?

Maila dina tips till youbloggen@hotmail.com och ange namn och adress.

Vi kommer i slutet av veckan välja ut de, enligt oss, bästa tipsen och den utvalda vinner 1 par fina spetstrosor från Vero Moda och jätte gott
Té ifrån Kobbs KRAV och Rättvisemärkta téer.
Tyvärr har vi ingen bild på spetstrosorna men vi garanterar att dem är "vinstvärda"!

Tack tack tack

Vi blev något chockade när vi nyss tog en titt på antalet besökare, ca 950 personer har idag besökt YOU!!!!

Hoppas vi i fortsättningen får minst lika många besökare - om inte fler!


Vi har en fråga till er läsare - Vad tycker Ni?

Är det för långa texter?

Fattas det någonting?

Vad vill Ni se mer eller mindre av?

Maila oss på youbloggen@hotmail.com eller kommentera!

Vi vill ha Din åsikt!!!


// Ann , Emma och Kajsa 

Välkommen till YOU

Finns det inte lite väl mycket stress i vår vardag? Glömmer man inte ibland helt bort att bara vara eller uppskatta sig själv?

YOU kan vi garantera att du inte möts av orimliga skönhetsideal eller press och stress över att vara någon eller någonting Du inte är eller vill vara.

YOU kommer du att kunna ta del av intervjuer med Sveriges mest kända modebloggerskor; Frida Fahrman, Sofi Fahrman, Linn Gustafsson, Karolina Skande och Elin Kling. De är alla starka kvinnor som lever ett stressigt liv. Ständigt kritiskt bevakade med förväntan från alla håll och kanter. Hur hanterar de sin stressiga vardag? Vad gör de för att koppla av? Det har vi tagit reda på!

För att hjälpa dig till en bättre självkänsla kommer vi också bjuda på en hel del tip och råd till ett gladare liv. Vi har bland annat; testat olika roliga träningsformer, intervjuat en psykolog och vi erbjuder "må-bra" tips osv - allt det här för att kunna guida Dig till en starkare självkänsla!

- Vi som ligger bakom YOU heter Emma, Ann och Kajsa. Det här är också vårat projektarbete, därför är vi tacksamma om ni kommer med feedback.

Du kommer också få lära känna oss en aning, personliga blogginlägg och krönikor kommer också förekomma här på YOU.2 korta - Linn Gustafsson

Först ut är snygga och stilsäkra Linn Gustafsson, modebloggerska och stylist på Sofis Mode och Klick.

Du jobbar med mode och driver bland annat en blogg där du varje dag visar dagens outfit. Känner du stress över att folk alltid förväntar sig att du ska vara klädd jätte snyggt och trendenligt så fort du lämnar hemmet?

- Nej, jag känner mig inte pressad. Dock har jag märkt en ökning av kommentarer på bloggen där det krävs att man ska klä sig mer annorlunda dag till dag. Dock kör jag hellre på min stil än att försöka tillfredställa folk ute i landet som vill se olika varje dag. Jag skulle inte känna mig bekväm om jag inte körde på den stilen jag gillar.


I övrigt förväntas väldigt mycket av unga tjejer och vardagen är full av stress. Hur hanterar du stressen och vilket är ditt bästa tips för avkoppling?

- Mitt bästa tips för avkoppling är faktiskt att åka hem till min familj i Värmland. Att lämna Stockholm för en helg i "skogen" är bästa medicinen tycker jag. Jag älskar Stockholm men ibland behöver man verkligen ett miljöombyte. Annars är ett bra knep att stänga av mobilen och datorn på kvällarna. För min del är det mest stressande att man alltid kan bli nådd och att det krävs att man alltid ska svara i telefonen.


foto: Johnny WohlinPersonligt med: Emma


Vi tänkte ha en mer personlig kategori här på YOU där ni får ta del av våra personliga tips. Tips om vad som får oss att för en stund koppla av, drömma oss bort, eller för ett ögonblick försvinna från vardagens stress.

Först ut med detta personliga tips är Jag, Emma!

"Music makes my day"

Min vardag är oftast stressig.
Upp och träna på morgonen, iväg till skolan, hem och äta, iväg och träna och sist hem igen för att då plugga.
När ens vardag ser ut på det här sättet tror jag att det är otroligt viktigt att ibland, bara för en kort stund sätta sig ned och bara vara.
Koppla av, tänka på sig själv eller bara drömma sig bort lite...

Mitt tips till er är att hitta en låt som får er att koppla av. En låt som framkallar en trygghetskänsla och som får er på gott humör.

Jag har själv hittat en sådan låt. En jätte mysig fransk artist som sjunger på franska. Jag förstår inte ett ord men fullkomligt älskar låten ändå! Tjejen som sjunger heter Rose och låtens namn är Ciao Bella.
Första gången jag hörde den här låten var när jag för några år sedan var i Sälen med några vänner. En av dem hade varit i Frankrike och köpt en skiva. Jag fastnade för en låt på denna skivan som hette Ciao Bella. Jag hade totalt glömt bort den här låten och hittade den för några veckor sedan på min dator och är nu helt fäst vid hennes mysiga "feel good" låtar.

Den framkallar verkligen den där känslan jag tidigare nämnde och den får mig på så bra humör. Det är även en sådan låt jag kan lyssna på vid andra tillfällen än bara när jag ska koppla av. Det är en låt jag kan sitta och plugga till eller lyssna på när jag går omkring och fixar lite hemma, den får mig i en sådan harmonisk stämning!

Jag är väl medveten om att jag inte är den första som kommer med det här tipset och att det inte är något väldigt "nytänkande" bakom det, men det är ett väldigt bra tips som för mig fungerar utmärkt!
Det är ett enkelt tips som kan bli ett guldkorn i vardagen.
Det är en sådan liten stund som krävs men som fullkomligt kan göra din dag.

Har du kanske redan en sådan låt som du skulle vilja dela med dig av, och som vi bara inte får missa? Kommentera eller maila in dina tips till youbloggen@hotmail.com så fixar vi ihop en top 5 lista!


Lyssna och njut av Rose med Ciao Bella!
Intervju med FRIDA FAHRMAN


Nu på fredag publicerar vi en intervju Du absolut inte kan missa!

I höstas begav vi oss till Stockholm för att träffa Frida Fahrman, en enligt oss sann förebild.Afro Dance - Träning med nöje

Träning är någonting som är otroligt viktigt för vår hälsa och för att vi och våran kropp ska må bra. Men i dagens samhälle har träning och att vara hälsosam blivit någonting hysteriskt!
Det handlar inte längre om att må bra av träningen och ta hand om sin hälsa utan istället om att bli snygg och smal av den.
Vi har därför kollat upp och provat på träningsformer som får både Din själ och kropp att le.

Vi kommer under några tillfällen de kommande veckorna tipsa dig om en rolig träningsform och först ut är Afro dance…INFO -AFRO DANCE-
Afro dance är träningsformen där vi inspireras av afrikansk dans och dess rytmer. Konditionsträning med stor tyngdpunkt på ben och bål muskulaturen.
Emma och Kajsa befann sig en söndagseftermiddag på populära Karlstads Medicinska Träningsinstitut (KMTI), som har ett stort utbud av olika typer av pass, för att prova på Afro dance. Otroligt spända stod vi där utanför, nyfikna på vad den afrikanska dansskulturen hade att erbjuda…


Instruktören kommer in i träningslokalen och de afrikanska bongotrummorna drar igång!
Vi instrueras om att vi under de här 55 minuterna ska föreställa oss att vi har ett lågt tak över vårat huvud, som trycker ned oss och tvingar oss att ordentligt böja på benen. Redan efter 5 minuter i den här positionen tittar Emma och Kajsa med skeptiska blickar på varandra som sa ungefär "åh hjälp mina beeeen! Hur ska vi orka det här?!"

Höfterna sattes i gungning och vi förträngde snabbt det jobbiga när de afrikanska ”rump moovesen” introducerades.
Danssteg som Senegal, Ragga och Alban var namn på sådant vi fick lära oss.
Alban gick i stort sett till så att man hoppade runt som en gorilla samtidigt som man hade olika läten för sig. I steget ragga skulle man släppa lös rumpan och höfterna och shaka!
I Senegal skulle man röra sig i en båge samtidigt som man skrek! Gissa om vi hade kul?! Hysteriskt roligt!

Det här är nog den roligaste träningsformen vi har provat på! Det är något vi starkt rekommenderar till er som även vill ha kul när ni tränar! Man går därifrån med ett stort leende på läpparna.

Vi gick på det här passet på KMTI (karlstads medicinska träningsinstitut) och det är på söndagar kl.15.00.

Så ta med dina tjejkompisar, mamma, eller syster och skaka lite rumpa tillsammans med bongotrummorna. Du kommer garanterat inte att ångra dig!

Vår bedömning: 5/5 läppar


Här nedanför får ni ett litet smakprov från vårat pass...
Låt oss gärna veta vad ni tyckte om passet när ni gått på det!

BOKTIPS - SJÄLVKÄNSLA NU!

BOKTIPS

SJÄLVKÄNSLA NU!

Mia Törnblom

                                                                                    

  

∙ Gör Du saker (presterar) för att bevisa för andra att Du kan, istället för att göra det Du vill?

∙ Jämför Du dig ständigt med andra och Du är bara bra om ingen annan är bättre?

∙ Tycker Du att Du är ful och tror att Du vore lyckligare om Du vore snyggare?

Stämmer något eller några av påståendena in på dig? Om ja, då är denna bok något för dig!

  

Allt för många, framför allt för många av oss unga tjejer bär på en känsla. En känsla av att vara misslyckade och otillräckliga. Detta trots att man utåt sett verkar ha allt- skönhet, status,charm, talang, kunskap, framåtanda och självförtroende. Hur är detta egentligen möjligt? Hur kan så många må så dåligt över något som de egentligen inte har någon anledning att känna någon rädsla över?

För mig var det omöjligt att förstå bakgrunden till detta fenomen. Men efter att ha läst Mia Törnbloms bok SJÄLVKÄNSLA NU! var allt helt plötsligt glasklart!


Allt bottnar i låg självkänsla. Med självkänsla menas mitt eget värde i mina egna ögon eller hur det faktiskt känns att vara jag.

Med låg självkänsla spelar det ingen roll hur snygga och vackra vi är och gör oss eller hur mycket vi presterar- vi kommer ständigt att vara rädda för att misslyckas. Vi kan heller inte uppskatta det vi presterat utan måste hela tiden uträtta mer. Vi skjuter ifrån oss komplimanger och tar till oss kritik som svampar. Detta destruktiva och glädjedödande tänkande suger ut livslusten ur oss alla!


På ett enkelt och tydligt sätt visar Mia oss hur vi kan stärka självkänslan och bli medvetna om vårt eget personliga värde. I boken presenteras ett fungerande träningsprogram för självkänslan. Samma regler gäller för självkänslan som för vår fysiska kondition - vi måste öva upp den och sedan förtsätta träna den för att hålla den igång!
Med exempel som är lätta att känna igen sig i hjälper Mia oss att riva de hinder som står i vägen för hög självkänsla och ett så mycket bättre liv. På ett enkelt och roligt sätt visar hon vad låg självkänsla åstadkommer och hur vi med gott humör och inte alltför mycket grubblerier kan bli medvetna om vårt eget personligavärde.
 

Boken är så otroligt klok och vi tror att alla unga tjejer skulle behöva läsa den! Efter att vi läst boken gav Kajsa tipsen en ärlig chans och kan garantera - de hjälper!
Har du själv några tips på liknande böcker, eller har du kanske till och med redan  läst den här boken?  I sådana fall;

Vad tyckte du?
Hjälpte boken dig?

 Skriv och kommentera allt vad Du orkar, för vi vill ha just Din åsikt!


Vår bedömning: 4/5


RSS 2.0