Vinnaren !

Vi har korat vinnaren i sminktävlingen.

Den lycklige är Erika Bergman från Växsjö.

Det här är Erikas tips till er läsare;

Hej!
Mitt bästa måbra-tips är enkelt.
När man har mycket kring sig och det känns som om väggarna faller över en, man får ångest för allt, som nu tex inför studenten. Massor av inlämningsuppgifter, träning, jobb, pojkvän, familj och framför allt studentfesterna, allt kräver något av en och allt verkar krocka och man hinner inte med något.
Då är mitt måbra- tips viktigt (men det är användbart i andra sammanhang också).... Våga säga NEJ! Att sätta sig ner och prioritera vad som är viktigt för MIG. strunta i vad andra förväntar sig och tänker, gör en lista och utifrån vad du vill så blir det jättelätt att välja bort något. Ett lättat samvete gör att man mår bra. Så säg NEJ (tack)!
 

Vi på YOU håller helt med dig Erika !

Vänner

Jag tänkte ge er ett litet tips. Ett tips som jag själv använde mig av för två helger sedan. Nämligen att åka iväg någonstans med sina vänner! Så himla mysigt.

Att umgås med dem man trivs bra med men i en annan miljö än den vanliga!

Variation i vardagen, det är något vi alla behöver för att må bra tror jag. Bryta mönstret lite, om bara för en helg för att uppskatta allt man har runtomkring sig. Vilket tyvärr ofta är lätt att glömma bort.

Tänkte bjuda på lite bilder från min kanonhelg som jag spenderade med mina vänner Linda och Caroline i Göteborg.På fredagen lagade vi tacos och hade det mysigt!Min kompis Linda:)På lördagen drog vi ihop lite tjejer och gick ut!
I övrigt gick vi på stan, shoppade och bara umgicks:)


Ett tips som jag verkligen rekommenderar! Jag mådde i alla fall super av det här, och uppskattade varenda minut!

/Emma

TÄVLING

Nu gäller det tjejer! (och killar om ni vill vinna och ge bort till mamma, flickvännen eller någon annan tjej som förtjänar en liten present)

För att vinna de fina priserna i det tidigare inlägget krävs;

Vi vill att Du ska ge ett super bra Må Bra tips.
Hur du utformar det är helt upp till dig. Du kan till exempel skriva;

- ett kul eller fyndigt rim/dikt

-en  motivation
om varför just Du ska få vinna godsakerna

- en krönika, novell

eller någonting annat, det är upp till Dig.

Men glöm inte!
-
Temat är MÅ BRA!
och
Det är fina priser att vinna, och konkurrensen kan bli hård. Så plocka fram dina skills och använd temat MÅ BRA och motivera på ditt egna sätt, på det sättet som just du gör bäst.

Tävlingen pågår till och med fredagen den 20 mars.Vinnaren står för kostnaderna när vi skickar (ca 50 kronor)

Maila ditt bidrag till : youbloggen@hotmail.com

FINA PRISER

I vår tävling kan man vinna smink från Maske Up Store. Instruktionerna till hur du vinner finner du i ett nyare inlägg.

Här kommer priserna!


Snyggt grön ögonskugga i  nyansen PASCAL


Gyllen cybershadow i nyansen PRESTIGE


Matt brun ögonskugga i nyansen VIVA


Fin fin blush i nyansen OH SO FRESH


Snygg neutralt läppstick i nyansen GLIMMER

Vem säger nej till det här ?

Så kom igen, var med och TÄVLA !

Hej på er

Ja, vi vet. Så här långa uppehåll får man bara inte göra i en blogg.
Men det har varit mcyket annat runt omkring, och nej det här är ingen undanflykt eller ursäkt. Men förlåt i alla fall.

Vill bara skriva av mig lite.

Jag är en av dem som ofta bli ofokucerad, trött och uttråkad när jag ska plugga. Jag tror knappast att jag är ensam om det, eller?
Eftersom jag är medveten om att det brukar sluta med att jag somnar, hamnar framför tv:n... eller datorn (som nu, när jag egentligen ska plugga) så har jag kommit på min  egna studieteknik. 

Min studieteknik

- Sätt upp mål !
Du kommer hem kl 16:00, fram till 17:30 har du på dig att göra exakt vad du vill inklusive äta (för det måste man för att kunna fokusera, typ bara en frukt i alla fall).
När klockan sedan blir 17:30 sätter du igång och pluggar oavbrutet (stäng av mobilen ! datorn! tv:n!) fram till 20:00 då du går ner till köket för att käka kvällsmat.
Kl 20:15 ska du fortsätta att plugga, i 45 minuter (för klockan nio börjar ju Desperate Housewifes).

- Läs igenom!
Att bara plocka bitar ur boken funkar inte för mig. Jag måste ha ett sammanhang.
 Så på din första plugg-dag (kom inte och säg att du börjar plugga en dag innan?) 2,3,4 dagar innan provet ska du ha läst igenom alla kapitel i boken (inte i sängen, brukar alltid sluta med att man börjar tänka på annat och vipps så har mna läst en sida utan att veta någonting om vad som stod där).

- Skriv stödord!
När du läst igenom allt är det bara att sätta igång med att skriva stödord. På så sätt går man igenom allt igen och lär sig samtidigt.

- Gör instuderingsfrågor ! Av att göra instuderingsfrågor lär man sig massvis. Det är verkligen jätte bra. Funkar i alla fall super på mig. Man kan antingen göra egna eller helt enkelt be någon förhöra dig (det funkar nästan lika bra).

Har jag gått igenom de här tre stegen inför varje prov så brukar det oftast gå bra! Av lathet händer det ju alla att man slarvar ibland, men ibland är det faktiskt ok...
 
Hur har det här med hälsa att göra? Jo om man lägger upp pluggningen såhär och följer "planen" så förhindrar man att man på dagen innan provet har ont i magen och mår allmännt dåligt av all stress.

För visst kan prov ställa till det rejält ibland?

// ANN

Sminkguide

Fredagen den 6 mars begav jag mig till Make Up Stores huvudkontor för att bli sminkad. Var Greta som sminkade mig och jag blev väldigt nöjd! Hon fixade också en guide till er läsare. Kommer också lägga ut en tävling där man kan vinna fina priser, smink från Make Up Store såklart!

På Ann har jag valt att jobba med en matt foundation utan olja, en ljusreflekterande concealer för att dölja mörka ringar under ögonen samt ett mineralpuder för att ge hyn lyster.


 Börja med att göra en fransmarkering, det gör du enkelt med en svart ögonskugga och en snedskuren pensel. Fyll sedan i de hudluckor du har mellan varje ögonfrans och resultatet blir en tät och fin fransrad. Detta görs på både övre och undre fransraden. 

(Bild 5, 6, 8 och 19) Sedan tar du en större pensel och fortsätter att tona runt ögat med en ljusare ögonskugga. Använder du en liten pensel blir ögonskuggan hårdare och intensivare, desto större pensel du använder ju mjukare blir resultatet när du applicerar din ögonskugga.


(Bild 5, 6, 8 och 19) Sedan tar du en större pensel och fortsätter att tona runt ögat med en ljusare ögonskugga. Använder du en liten pensel blir ögonskuggan hårdare och intensivare, desto större pensel du använder ju mjukare blir resultatet när du applicerar din ögonskugga.


 Därefter tar du en mindre ögonskuggspensel och börjar tona ögat med den mörkaste ögonskuggan du har i din makeup.

Sedan tar du en större pensel och fortsätter att tona runt ögat med en ljusare ögonskugga. Använder du en liten pensel blir ögonskuggan hårdare och intensivare, desto större pensel du använder ju mjukare blir resultatet när du applicerar din ögonskugga.


Så här ser sotningen ut när du lagt de ögonskuggor du ska ha. På Ann har jag valt mörkbruna ögonskuggor och guldiga toner. Det yttersta varvet med ögonskugga och upp emot ögonbrynets högsta punkt har jag applicerat en vitguldig highlighter för att tona ner eventuella kanter och för att skapa en illusion av att ögonbrynet sitter högre upp.


 Därefter har jag applicerat lösfransar i ögats yttre vrå. Fransarna fästs en och en. Tänk på att låta franslimmet torka i ca. 30 sekunder för du börjar applicera dem, det gör att de fäster bättre och inte riskerar att halka runt. När de sitter fast klipper man till dem i rätt längd så att de smälter in i de vanliga fransarna. Är du nybörjar klipper du till fransarna före du applicerar dem. När fransarna väl är på plats lägger jag en tunn eyeliner i svart. Använd en kakeyeliner istället för en flytande. Flytande eyeliner är för blöt och löser upp franslimmet.

 Nu börjar ögonen ta form och då bör man återskapa ansiktets positiva drag som man eliminerar genom att lägga basen. En bas lägger man för att få en jämn hudton och jämn hudstruktur. Använd en snedskuren rougeborste och en brungrå rouge. Applicera sedan rouget längs med och strax under kindbenet. Använd dina fingrar för att känna var ditt kindben går. Vill du ha en plutig mun kan du även lägga den bruna rougen precis under underläppen. Genom att lägga samma rouge på näsryggens sidor får du en smal näsa. Med den brungrå rougen förstärker du "positiva" skuggor i ditt. Med en highligther däremot menas en ljusreflekterande produkt som man applicerar i ansiktet för att få vissa ansiktsdrag att sticka ut. En highlighter lägger du på näsryggen för en rak näsa, på överläppens läppkontur för att få plutig mun, ovanpå kindbenet för att de ska bli markerade och på ögonlocket under ögonbrynets högsta punkt. För att sedan ge färg till ansiktet applicera man en röd, rosa eller orange rouge på kindäpplet. Den del på kinden som blir rund när du ler. I Anns makeup väljer jag även att fylla i hennes globlinje med rouget. Globlinjen är det veck på ögonlocket som blir där ögonlocket går från att vara rörligt till fast. Det här knepet ger harmoni i makeupen och ger Ann en djupare blick.  Vill du att din makeup ska vara hårdare är ett tips att blanda kalla och varma färger i makeupen. En kall rosa rouge, varmt röda läppar etc. Väljer du enbart varma eller enbart kalla färger blir din makeup softare.  Med ett solpuder och en stor puderborste sveper man över hela ansiktet och dekolltaget försiktigt för att ge lyster och en lätt gyllenbrun ton. Solpuder ska inte användas för att sminka fram en fejkbränna av förklarliga skäl. Dels tar man bort alla naturliga drag som positiva skuggor och blir istället helt orange i ansiktet.
 Jag avslutar sminkningen med att lägga ett aprikos läppstift på läpparna i en varm ton som smälter in med den övriga makeupen. Med en svart kajal fyller jag i ögats inre kant. Här målar man både på det övre och under locket, så håller sig markeringen längre. Fixera gärna pennan med lite svart ögonskugga så sitter det som ett smäck. Mascara på fransarna, givetvis. Men tänk på att jobba med närmast fransrötterna när du har lösfransar, inte så mycket på längderna. Det man vill är att fransarna ska smälta ihop i rötterna inte i topparna.

Est voila!


Hemma !

Nu är jag hemma! Haft en väldigt trevlig vistelse i sthlm. Tyvärr fick ni inte följa med (sorry), men häng inte läpp för det! Inom de kommande dagarna kommer vi publicera en sminkskola och arrangera en tävling där man kan vinna väldigt fint smink från Make Up Store.

Återkommer !

// Ann

Storstadshelg!

I helgen kör både Emma och Ann på storstadshelg! Emma befinner sig i Göteborg på lite roligheter som ni får se mer av imorgon och Ann är i Stockholm! Vad hon gör där får ni antagligen ta del av i början av nästa vecka då även en smink  kurs  väntar!
Det får ni inte missa!

Så håll utkik här på YOU de närmsta dagarna och ha en bra helg!

"Det var bättre förr?"

Myt eller ren fakta?

Vad är den egentliga skillnaden på en ung tjej år 2009 och en som levde som ung år 1940?
Varför ser statistiken ut så att ”aldrig förr har så många tjejer mått så dåligt”.
Är det så att ordspråket ”det var bättre förr” faktiskt talar sanning?

Det finns nog ett antal anledningar till varför det ser ut så som det gör idag för unga människor.
Skillnaden mellan att leva år 1940 och 2009 är den att de förutsättningar som finns för unga tjejer idag inte alls fanns då.
Samhället har blivit mer jämställt och i och med det är våra möjligheter till framgång större än någonsin.
Det här är självklart någonting väldigt positiv, men i och med att möjligheterna ökar så ökar även kraven på oss själva.
När du har de här möjligheterna duger det inte längre med att bara vara sig själv, bo kvar i den staden man föddes och jobba på kommunhuset som förr var det vanligaste.

Lever man det livet som ung år 2009 skulle majoriteten anse att man var misslyckad.

Men handlar inte allt egentligen om att man ska vara lycklig och känna sig nöjd med sig själv? Spelar det någon roll vart någonstans i världen man känner den lyckan?

Jag tror absolut det är så att unga tjejer år 1940 mådde dåligt de med, över diverse saker, det är inte så att det här fenomenet plötsligt slagit ned som blixten.

Men förr kanske valen handlade om att man valde mellan att bo kvar i byn och jobba hos mamma och pappa på gården eller om man skulle ta steget att flytta in till stan för att utbilda sig. Om man hade råd vill säga. Idag är valen i stort sett obegränsade. Det finns så mycket man kan göra och bli att man knappt vet in eller ut.
Tankar om framtiden samtidigt som tankar likt duger jag? Duger det jag gör och vill bli? surrar runt i huvudet. Livet med dess val blir en enda stor vilseledande djungel.

Med dagens möjligheter till kommunikation är vi tillgängliga i stort sett 24 timmar om dygnet. Antingen på mobilen eller över internet. Speciellt vi tjejer har en tendens till att alltid känna att vi måste vara tillgängliga på alla håll och kanter.

Jag tror faktiskt även att det handlar om bortskämdhet. Vi har blivit vana vid att vi kan få nästan allt, vilket resulterat i att vi aldrig blir nöjda! Vi vill alltid ha mer; någonting bättre, någonting snyggare och någonting coolare.

När man kombinerar de här faktorerna är det inte längre särskilt svårt att förstå varför vi ungdomar mår så dåligt och känner oss så vilsna. Men vem ska vi skylla det på?

Den vi borde skylla mest på är oss själva. Samhällets krav på oss är givetvis en stor bov i sammanhanget men det är vi som väljer att acceptera det här. Det är vi som väljer att se på varandra på det här sättet.
Vi tycker oftast själva att vi inte är någonting om vi inte tjänar stor kovan och är framgångsrika.

Men är verkligen biljetten till ett lyckligt liv karriär, framgång och pengar? Det är naturligtvis upp dig själv. Jag tror i alla fall att alla måste försöka sänka ribban för kraven på oss själva. Vi måste försöka sluta bry oss om att man ska duga i alla andras ögon! Det är i Dina och bara Dina ögon Du ska duga, men för att kunna göra det så måste vi sänka eller byta ut kraven. Det kravet vi borde ställa på oss själva är att känna lycka!


Så satsa på det DU vill och brinner för.
Då kommer det i slutändan vara du som står högst på pallen!

/Emma2 korta - Karolina Skande

Sist ut är trendsäkra  och moderiktiga Karolina Skande. Karolina driver bloggen Hotspot och är moderedaktör på Demo.

Du jobbar ju med mode och driver bland annat en blogg där du varje dag visar dagens outfit. Känner du stress över att folk alltid förväntar sig att du ska vara klädd jättesnyggt och trendenligt så fort du lämnar hemmet?
Jag visar dagens outfit långt ifrån varje dag. När jag är på humör och har tid tycker jag att det kan vara roligt men jag ser det aldrig som något måste. Mode är för mig en passion och ett intresse som grundar sig i något mycket mer än mitt personliga utseende. Jag är intresserad av trender och strömningar inom modet av en helt annan anledning än att känna press över att det är något som jag själv måste efterfölja. Jag förstår att vissa, speciellt i yngre år, kan känna sig stressade över att hänga med i de snabba nycker som idag blivit standard för många som anser sig vara stilintresserade. Om jag skulle känna den stressen skulle det garanterat ta död på mitt intresse för mode. Mitt tips är att betrakta mode som något roligt och lustfyllt där du själv kan skapa dig en egen värld eller ett eget sätt att uttrycka dig. Visst kan du hänga med i trender så långt du finner det roande men låt dig inte bli slav under vad någon annan säger vara rätt eller fel. Att vara modeintresserad och ha koll på trender behöver inte betyda att man hoppar på varenda infall som någon säger är rätt just nu. Sen, viktigt att ha i åtanke - en stilikon följer aldrig trender utan skapar dem!

I övrigt förväntas väldigt mycket av unga kvinnor och vardagen är full av stress. Hur hanterar du stressen och vilket är ditt bästa tipps för avkoppling?
Själv älskar jag att jobba och gör det nästan hela tiden . Jag lider inte av att ha mycket att göra men visst förstår jag att det kanske inte är hälsosamt. Mitt sätt att få någon form av kontroll (så att jag inte jobbar 24 timmar om dygnet) är att tillåta mig själv att kanske inte svara på precis alla mail eller telefonsamtal. När jag ser på film så ser jag på film då svarar jag inte i telefonen om någon ringer utan hör av mig senare om personen i fråga lämnar ett meddelande. Med andra ord - fokusera på det du håller på. När jag jobbar går jag in för det till 100% då har jag inte tid att prata med kompisar i telefon eller kolla facebook och när jag är ledig är jag verkligen ledig (eller jag eftersträvar att vara det iallafall, he he). För mig minskar det stressen, jag vet vad jag håller på med och jag kan vara fokuserad på en sak i taget.


Bilden har tagits från den här sidan.Poweryoga- träning för både kropp och själ

  

Den träningsform vi valde att prova på den här gången var poweryoga. Meningen var att vi skulle bege oss, pigga och glada till KMTI kl 06:45 på fredagsmorgonen. Jag, Kajsa ramlade in i den mörka och ljusbelagda lokalen, något stressad och lite smått försenad. Till min stora förvåning var inte Emma där, det visade sig att hon då låg och sov så gott i sin säng. Bra börja!


Men efter den något struliga början slog jag mig ner på en matta och började komma in i stämningen.

Poweryoga är en kraftfull, svettig och fysisk yogaform där man tränar med sin egen kroppsvikt i en kombination av rörelser, ställningar och andning. Att utöva den här formen av yoga ökar uthållighet, definierar muskler, utvecklar fokuseringsförmåga, konsten att kunna släppa tankarna om prestation, resultat och perfektion. Att utöva den här formen av yoga "bränner" också bort giftiga toxiner.


För oss människor som lever i ett stressigt samhälle är yogan en bra tränings form, för det hjälper den som utövar yogan att släppa på stressen och spänningen runt leder och i muskler.Efter passet kände jag mig otroligt lugn, yogan fick mig verkligen att slappna av och släppa allt som var runt omkring. En otroligt skön känsla.

Men när det kommer till själva träningen av kroppen så måste jag säga att det var lite sisådär. Innan man kan få ut maximalt av den här träningsformen så måste man nog öva, öva och öva.


Men har du möjlighet att ge yogan en ärlig chans så göra det! För det är ett otroligt harmoniskt sätt att träna kroppen på och ett härligt andrum. Precis vad stressade unga tjejer behöver.


Poweryogan får 4/5 ( kan med träning bli 5/5, det är jag övertygad om)


RSS 2.0