Afro Dance - Träning med nöje

Träning är någonting som är otroligt viktigt för vår hälsa och för att vi och våran kropp ska må bra. Men i dagens samhälle har träning och att vara hälsosam blivit någonting hysteriskt!
Det handlar inte längre om att må bra av träningen och ta hand om sin hälsa utan istället om att bli snygg och smal av den.
Vi har därför kollat upp och provat på träningsformer som får både Din själ och kropp att le.

Vi kommer under några tillfällen de kommande veckorna tipsa dig om en rolig träningsform och först ut är Afro dance…INFO -AFRO DANCE-
Afro dance är träningsformen där vi inspireras av afrikansk dans och dess rytmer. Konditionsträning med stor tyngdpunkt på ben och bål muskulaturen.
Emma och Kajsa befann sig en söndagseftermiddag på populära Karlstads Medicinska Träningsinstitut (KMTI), som har ett stort utbud av olika typer av pass, för att prova på Afro dance. Otroligt spända stod vi där utanför, nyfikna på vad den afrikanska dansskulturen hade att erbjuda…


Instruktören kommer in i träningslokalen och de afrikanska bongotrummorna drar igång!
Vi instrueras om att vi under de här 55 minuterna ska föreställa oss att vi har ett lågt tak över vårat huvud, som trycker ned oss och tvingar oss att ordentligt böja på benen. Redan efter 5 minuter i den här positionen tittar Emma och Kajsa med skeptiska blickar på varandra som sa ungefär "åh hjälp mina beeeen! Hur ska vi orka det här?!"

Höfterna sattes i gungning och vi förträngde snabbt det jobbiga när de afrikanska ”rump moovesen” introducerades.
Danssteg som Senegal, Ragga och Alban var namn på sådant vi fick lära oss.
Alban gick i stort sett till så att man hoppade runt som en gorilla samtidigt som man hade olika läten för sig. I steget ragga skulle man släppa lös rumpan och höfterna och shaka!
I Senegal skulle man röra sig i en båge samtidigt som man skrek! Gissa om vi hade kul?! Hysteriskt roligt!

Det här är nog den roligaste träningsformen vi har provat på! Det är något vi starkt rekommenderar till er som även vill ha kul när ni tränar! Man går därifrån med ett stort leende på läpparna.

Vi gick på det här passet på KMTI (karlstads medicinska träningsinstitut) och det är på söndagar kl.15.00.

Så ta med dina tjejkompisar, mamma, eller syster och skaka lite rumpa tillsammans med bongotrummorna. Du kommer garanterat inte att ångra dig!

Vår bedömning: 5/5 läppar


Här nedanför får ni ett litet smakprov från vårat pass...
Låt oss gärna veta vad ni tyckte om passet när ni gått på det!

Kommentarer
Postat av: Malin

Afro Power Dance finns på mitt gym och jag gillar det verkligen! Rörelserna känns lite primitiva men det gör inget. Man rör sig ju hela tiden och man blir riktigt svettig när man lärt sig ta ut rörelserna ordentligt! Ett mycket energigivande pass och antar att det är perfekt förbränningsträning :]

2009-02-17 @ 20:20:36
URL: http://redhotgift.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0