Sminkguide

Fredagen den 6 mars begav jag mig till Make Up Stores huvudkontor för att bli sminkad. Var Greta som sminkade mig och jag blev väldigt nöjd! Hon fixade också en guide till er läsare. Kommer också lägga ut en tävling där man kan vinna fina priser, smink från Make Up Store såklart!

På Ann har jag valt att jobba med en matt foundation utan olja, en ljusreflekterande concealer för att dölja mörka ringar under ögonen samt ett mineralpuder för att ge hyn lyster.


 Börja med att göra en fransmarkering, det gör du enkelt med en svart ögonskugga och en snedskuren pensel. Fyll sedan i de hudluckor du har mellan varje ögonfrans och resultatet blir en tät och fin fransrad. Detta görs på både övre och undre fransraden. 

(Bild 5, 6, 8 och 19) Sedan tar du en större pensel och fortsätter att tona runt ögat med en ljusare ögonskugga. Använder du en liten pensel blir ögonskuggan hårdare och intensivare, desto större pensel du använder ju mjukare blir resultatet när du applicerar din ögonskugga.


(Bild 5, 6, 8 och 19) Sedan tar du en större pensel och fortsätter att tona runt ögat med en ljusare ögonskugga. Använder du en liten pensel blir ögonskuggan hårdare och intensivare, desto större pensel du använder ju mjukare blir resultatet när du applicerar din ögonskugga.


 Därefter tar du en mindre ögonskuggspensel och börjar tona ögat med den mörkaste ögonskuggan du har i din makeup.

Sedan tar du en större pensel och fortsätter att tona runt ögat med en ljusare ögonskugga. Använder du en liten pensel blir ögonskuggan hårdare och intensivare, desto större pensel du använder ju mjukare blir resultatet när du applicerar din ögonskugga.


Så här ser sotningen ut när du lagt de ögonskuggor du ska ha. På Ann har jag valt mörkbruna ögonskuggor och guldiga toner. Det yttersta varvet med ögonskugga och upp emot ögonbrynets högsta punkt har jag applicerat en vitguldig highlighter för att tona ner eventuella kanter och för att skapa en illusion av att ögonbrynet sitter högre upp.


 Därefter har jag applicerat lösfransar i ögats yttre vrå. Fransarna fästs en och en. Tänk på att låta franslimmet torka i ca. 30 sekunder för du börjar applicera dem, det gör att de fäster bättre och inte riskerar att halka runt. När de sitter fast klipper man till dem i rätt längd så att de smälter in i de vanliga fransarna. Är du nybörjar klipper du till fransarna före du applicerar dem. När fransarna väl är på plats lägger jag en tunn eyeliner i svart. Använd en kakeyeliner istället för en flytande. Flytande eyeliner är för blöt och löser upp franslimmet.

 Nu börjar ögonen ta form och då bör man återskapa ansiktets positiva drag som man eliminerar genom att lägga basen. En bas lägger man för att få en jämn hudton och jämn hudstruktur. Använd en snedskuren rougeborste och en brungrå rouge. Applicera sedan rouget längs med och strax under kindbenet. Använd dina fingrar för att känna var ditt kindben går. Vill du ha en plutig mun kan du även lägga den bruna rougen precis under underläppen. Genom att lägga samma rouge på näsryggens sidor får du en smal näsa. Med den brungrå rougen förstärker du "positiva" skuggor i ditt. Med en highligther däremot menas en ljusreflekterande produkt som man applicerar i ansiktet för att få vissa ansiktsdrag att sticka ut. En highlighter lägger du på näsryggen för en rak näsa, på överläppens läppkontur för att få plutig mun, ovanpå kindbenet för att de ska bli markerade och på ögonlocket under ögonbrynets högsta punkt. För att sedan ge färg till ansiktet applicera man en röd, rosa eller orange rouge på kindäpplet. Den del på kinden som blir rund när du ler. I Anns makeup väljer jag även att fylla i hennes globlinje med rouget. Globlinjen är det veck på ögonlocket som blir där ögonlocket går från att vara rörligt till fast. Det här knepet ger harmoni i makeupen och ger Ann en djupare blick.  Vill du att din makeup ska vara hårdare är ett tips att blanda kalla och varma färger i makeupen. En kall rosa rouge, varmt röda läppar etc. Väljer du enbart varma eller enbart kalla färger blir din makeup softare.  Med ett solpuder och en stor puderborste sveper man över hela ansiktet och dekolltaget försiktigt för att ge lyster och en lätt gyllenbrun ton. Solpuder ska inte användas för att sminka fram en fejkbränna av förklarliga skäl. Dels tar man bort alla naturliga drag som positiva skuggor och blir istället helt orange i ansiktet.
 Jag avslutar sminkningen med att lägga ett aprikos läppstift på läpparna i en varm ton som smälter in med den övriga makeupen. Med en svart kajal fyller jag i ögats inre kant. Här målar man både på det övre och under locket, så håller sig markeringen längre. Fixera gärna pennan med lite svart ögonskugga så sitter det som ett smäck. Mascara på fransarna, givetvis. Men tänk på att jobba med närmast fransrötterna när du har lösfransar, inte så mycket på längderna. Det man vill är att fransarna ska smälta ihop i rötterna inte i topparna.

Est voila!


Kommentarer
Postat av: stina

Oj vad fint! Jag skulle också vilja bli sminkad av ett proffs.

2009-03-11 @ 07:24:33
Postat av: Jessica

Snyggt!

Gillar er blogg, den är ju så intressant ;-)

2009-03-12 @ 23:35:58
URL: http://ohjess.blogg.se/
Postat av: mallan

grrr baby!

2009-03-14 @ 00:27:44
Postat av: Emelie

Vacker du är Ann :-)

2009-03-16 @ 22:44:25
URL: http://emelitao.blogg.se/
Postat av: Stina Dahlgren

Åh, det här var ett jättebra inlägg! Superkul att läsa, och det blev verkligen en fin make up! :D

2009-03-18 @ 19:13:04
Postat av: sofia

supersnyggt resultat!

2009-03-24 @ 20:12:19
URL: http://dandelion.devote.se
Postat av: Maddiiieek

Riktigt fin & bra blogg :) allt bra?? kram

2010-08-20 @ 12:46:39
URL: http://maddiiieek.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0