Pavlova - Marängtårta

Tänkte tipsa er läsare om ett underbart recept som jag hittade i somras!

Ett väldigt somrigt recept som framkallar härliga sommarkänslor, något som kanske uppskattas såhär i snöyran!




Pavlova
8 personer

Sätt ugnen på 225 grader
Marängen
4 äggvitor
1/2 krm salt
Vispa dessa två ingridienser till ett hårt skum
2 1/2 dl socker
Tillsätt sockret lite i taget under vispning. Vispa tills smeten är hård.

Vispa ned 1 msk majsstärkelse sedan 2 tsk vaniljsocker, och till sist 1 tsk vitvinsvinäger

Smörj en form. Bred ut smeten och gör en fördjupning i mitten för fyllningen. Sänk temperaturen till 125 grader. Grädda i nedre delen av ugnen i 1 1/2 timme.  Stäng av värmen och låt formen stå kvar tills ugnen svalnat.

Garnering och fyllning
2 dl vispgrädde
1 dl lemoncurd
Blanda grädden och lemoncurden

500 gram hallon

Ta loss formen från marängen, lägg den på ett fat

Ha i fyllningen i fördjupningen och garnera med den. Ha på hallon och strö lite citronmeliss på.

Klar att servera!

Gillar man maräng så lovar jag att det här är receptet för dig!


Testa och låt mig veta vad ni tyckte!





/Emma





Kommentarer
Postat av: elin

är det svårt att få till marängen? älskar att baka men är jätte dålig, så de får inte vara för kompliserat..

2009-02-21 @ 17:04:36
Postat av: Emma

Nej det är inte så svårt, gäller bara och hålla koll på den lite när den är i ugnen men att göra den är inte svårt!

2009-02-21 @ 18:17:12
URL: http://[email protected]

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0